Batterier

Batterier må ikke komme i skraldespanden, da de kan indeholde tungmetaller, som er skadelige for miljøet, hvis de bliver brændt som almindeligt restaffald. Desuden indeholder mange batterier sjældne metaller og jordarter, som kan bruges igen i nye batterier.
Batterier skal ikke i skraldespanden, men afleveres til genanvendelse eller destruktion.

 

 

Mange typer batterier

Der findes mange typer batterier, og for at gøre det let for borgerne, indsamler Odense Renovation batterierne, sorterer dem efter type og sender dem videre til korrekt behandling.

Batterier på låget af papirbeholderen eller skraldespanden

Der er flere måder at komme af med batterierne på. Den letteste måde er at lægge dem på låget af enten skraldespanden eller papirspanden i en klar plastikpose. Posen skal være forsvarligt lukket, så batterierne ikke falder ud. Bind ikke posen fast på spanden, men læg den på låget  (hvis det er en 2-hjuls beholder), eller i plastikbøtten på siden af beholderen (hvis det er en 4-hjuls beholder). Aflever kun batterier, og ikke fx mobiltelefoner, ure, barbermaskiner og lignende. Så tager skraldemændene den med, næste gang spanden skal tømmes.

Hvilke typer af batterier?

Du kan aflevere alle små husholdningsbatterier fra for eksempel fjernbetjeninger, ure, radioer, legetøj, lommelygter og håndværktøj m.m. Dog ingen bilbatterier. Bilbatterier skal på genbrugsstationen i containeren til bilbatterier.