Gadefejning

Gadefejerne sørger for Odense Kommunes daglige rengøring af veje og stræder.
Fejemændene rykker ud hver morgen kl. 6.00 året rundt - og også lørdage og søndage - nogle med fejebiler, nogle med kost - og andre tømmer affaldskurvene. De starter tidligt, fordi det er lettest at komme rundt med fejemaskinerne, inden der kommer for megen trafik, og inden butikkerne sætter vare og skilte ud på fortovet.

Det kræver meget stor opmærksomhed og koncentration fra fejechaufførens side at styre rundt mellem fodgængere, cyklister, blier, cykelstativer, skilte, lavthængende baldakiner for at undgå at støde ind i nogen eller noget. Du kan derfor være en stor hjælp for fejechaufførerne, hvis du holder god afstand både som fodgænger, bilist og cyklist, når fejebilerne er igang. Du kan også hjælpe fejemændene ved at bruge skraldespanden hver gang.

Dyre cigaretskod
Det tager meget tid at feje både med fejemaskinerne og med kosten. Især cigaretskod er besværlige at feje op, og ofte kiler de sig fast imellem brosten og fliser. I Københavns Kommune har man opgjort, at det koster 1 kr. at samle et sådan cigaretskod op - penge, som kunne have været brugt meget mere fordelagtigt i kommunen. 
 
Fejning på gader med mange parkerede biler
Det hænder, at gadefejerne må sætte et skilt op med "Parkering forbudt" på en strækning, hvor der næsten altid holder parkerede biler. Det er nødvendigt for at fejebilen kan feje hele gaden ordentligt, også der hvor bilerne plejer at holde parkeret. Vi beklager ulejligheden og gør opmærksom på, at det er til alles bedste at få gjort "hovedrengøring" af og til.

Læs mere om en gadefejers hverdag