Køb kompost

Komposten kan købes på Odense Nord Miljøcenter og også på genbrugsstationen på Havnegade. Komposten er god som gødning i haven.
Kompost fra Odense Nord Miljøcenter er god gødning i haven
Skovlmand

Salgssteder

Komposten kan købes 2 steder:

  • Genbrugsstationen i Havnegade 102
  • Odense Nord Miljøcenter, Strandløkkevej 100

Har du en bil med træk, men ingen trailer, kan du på Odense Nord Miljøcenter låne en trailer til transporten - ring og reserver traileren på tlf. 63 18 90 00. Personalet hjælper gerne med at læsse traileren. 
Se åbningstider og adresse for Odense Nord Miljøcenter.

Priser på komposten

Der betales et fast beløb på 20 kr. pr. trailerfuld.
Bestiller du et ekstra stort læs kompost - mere end 10 ton - er leveringen gratis for husstande i Odense Kommune, og du betaler kun for komposten - 87,50 kr. pr. ton.
Kontakt Odense Nord Miljøcenter for at bestille mere end 10 ton. Kontakt os på ONMP@odenserenovation.dk  og oplys fulde navn, folkeregisteradresse, kontakttelefonnr. samt ønsket leveringsdato.
Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Gratis på kompostdagen

Den sidste lørdag i april  gives komposten væk gratis fra Odense Nord Miljøcenter. Se mere i medierne og her på hjemmesiden op til kompostdagene. Læs om kompostdagen her

Brug af komposten

Komposten er meget næringsfuld og skal bruges i et tyndt lag, enten som "topdressing" på plænen og i bedet i et lag på ca. 2 cm, eller komposten kan blandes op med almindelig havejord eller muld, og der kan plantes i det. Det kan ikke anbefales at plante direkte i komposten, da det høje næringsindhold gør, at planterne kan blive svedet af.

Hvor kommer komposten fra?

Komposten laves af park- og haveaffald fra Svendborg Kommune. Det park- og haveaffald, som produceres i Odense Kommune, bruges alt sammen til biokompost, som er den type kompost, der bruges i landbruget.  Så for at have nok kompost til at sælge i Odense Kommune, "importeres" det fra Svendborg Kommune.