Genbrugsstationernes 30-års jubilæum

I 1988 blev den første "nærgenbrugssttaation" i Odense Kommune indviet. Herefter kom der flere til over de næste år. Det vil vi gerne fejre i 2018, da det nu er 30 år siden.

30 år med genbrug

Odense Renovation inviterer til åbent hus på alle genbrugsstationerne lørdag d. 26. maj 2018. Der vil være lidt godt til ganen og ørerne fra ca. 10-16.
Vi glæder os til at fejre 30 år med genbrug på byens 8 genbrugsstationer.


Herunder ses nogle nedslag i genbrugsstationernes historie i Odense.

Åbning af genbrugsstationerne


1988 Den første af 8 bemandede genbrugsstationer åbner - på Holkebjergvej - og de tidligere ubemandede genbrugsstationer lukkes, efterhånden som de nye bemandede genbrugsstationer åbner.
De nye bemandede genbrugsstationer havde betydeligt flere containere end de ubemandede containerpladser, som de afløste. Herved kunne man adskille og genbruge affald i endnu højere grad end tidligere.Elektronikskrot indsamlet


I 1999 bliver elektronikskrot indsamlet på genbrugsstationen.

Første erhvervsgenbrugsstation


I 2000 blev erhvervsgenbrugsstationen i Havnegade etableret for at imødekomme de mindre erhvervsdrivenes behov. Den åbnede i 2002 også for borgerne.  Flere containere - mere genbrug


Antallet af containere på genbrugsstationerne har siden åbningen i 1988 været stigende. Det betyder, at flere og flere affaldstyper kan genanvendes til gavn for miljø og ressourcer. I 2017 kom der blandt andet 3 nye containere til på genbrugsstationen. Her blev det muligt at aflevere tagpap, tekstiler og mineraluld til genbrug.