Herreløse Katte

I Odense Kommune administrerer Odense Renovation A/S indfangelsen af herreløse katte for kommunen. Har du observeret herreløse katte, kan du ringe til os på telefon 63 13 82 00. Bor du til leje, skal du dog kontakte grundejer/udlejer og gerne varmemesteren, som skal kontakte os for at lave en aftale med kattefangeren.
Vilde katte kan ikke altid klare sig i den danske natur

Herreløse katte indfanges, fordi de ofte er udmagrede og syge. De er ofte uønskede der, hvor de har slået sig ned, og så tilkaldes kattefængeren.

Katten er importeret og forekommer ikke naturligt i Danmark. Den kan ikke klare sig selv - der er ikke mad nok i naturen til den, og vintrene er for kolde i til, at den kan opholde sig udendørs hele døgnet. Ved at indfange vilde katte undgår man, at de går en pinefuld død i møde på grund af sult og sygdom.

Baggårdskatte

Ikke alle herreløse katte aflives. Hvis det vurderes, at de er sunde og raske, og tamme nok til at indgå i en familie, vil man forsøge at skaffe plads på et internat. Det er også en mulighed, at de lukkes ud igen efter et sundhedstjek, vaccinationer og kastrering/sterilisering. Forudsætningen er, at der er en fast fodervært, som sørger for, at kattene får mad hele året.

Uhelbredelige sygdomme

Blandt de herreløse katte er hver femte smittet med uhelbredelige sygdomme. For at minimere udbredelsen af disse dødelige sygdomme aflives de katte, som bærer smitten. Aflivning foretages af praktiserende dyrlæge eller af personer, som denne har instrueret og fører tilsyn med.