Se de indgåede partnerskaber

10 spændende partnere har indgået kontrakt med Odense Renovation. Læs mere om de bæredygtige tiltag fra de grønne iværksættere herunder.

Der kommer løbende nye partnere med i "Cirkulær i Odense"-projektet.

Indtil nu har vi disse spændende partnere med:

 

Partner nr. 1,2 og 3: Bæredygtig tekstil-popup-shop

Iværksætterne Tina Søgaard-Pedersen, Bára Àstvaldsdóttir og Morten Underbjerg var initiativtagere bag en bæredygtig popup-shop i hjertet af Odense fra august til december 2019.

 

De 3 iværksættere skaber mode baseret på bæredygtige principper:

  • Tina Søgaard-Pedersen er designeren bag mærket Vain Dane Athletic, som producerer sportstøj i genbrugsnylon udvundet af blandt andet fiskenet, plastik fra havet og gamle gulvtæpper.
  • Bára Àstvaldsdóttir står bag mærket BaraBara, som skaber unik street wear af bæredygtigt overskudsstof fra tekstilindustrien.
  • Morten Underbjerg er hjernen bag mærket Le Pirol, som designer strik ud af økologiske, bæredygtige og etisk producerede garner – og får det strikket i Danmark.

Med deres bæredygtige produkter viser de 3 iværksætter forbrugerne, at der er et alternativ til ”fast fashion” og ”brug-og-smid-væk”-kulturen, som præger modeindustrien - og gør den til en stor miljøsynder.

 

Se mere om mærkerne og produkterne her: 

Vain Dane Athletic
Barabara
Le Pirol

 

 

3 iværksættere med fokus på bæredygtige tekstiler

 

Partner nr. 4: Re-Circle Hub giver elektronik længere levetid

Re-Circle Hub er en forening grundlagt i 2019 som et resultat af et forskningsprojekt i cirkulær økonomi på Syddansk Universitets Lifecycle Center. Re-Circle Hub forlænger levetiden på virksomheders brugte elektronik ved at indsamle og distribuere den til andre, som kan bruge den – enten til videresalg og evt. reparation eller til almennyttige formål. På den måde sætter virksomheder et mindre klimamæssigt fodaftryk, når de skrotter elektronikken, og bliver samtidig mere bæredygtige.

Re-Circle Hub er skabt af mennesker, der brænder for at skabe en grønnere verden, og som har stor erfaring inden for bæredygtighed både i et forretningsmæssigt og forskningsmæssigt lys. 

 

Læs mere om Re-Circle Hub her

 

Re-Circle er partner i Cirkulær i Odense-projektet - de fokuserer på mere genbrug af elektronik

 

Partner nr. 5: Silo Marked - en emballagefri og bæredygtig dagligvarebutik

Silo marked bliver Odenses første emballagefri og bæredygtige dagligvarebutik. Initiativtageren bag er Cristiana Cardoso og vil i butikken sælge dagligvarer som mel, ris, pasta, bønner, gryn og krydderier i løs vægt. Man tager sine egne bøtter og krukker med i butikken, så engangsemballage undgås. Butikken sælger også økologiske grøntsager dyrket lokalt på Fyn. Cristiana Cardoso ønsker med konceptet at ændre forbrugerenes shoppingvaner og bidrage til mere bæredygtighed ved at skabe refleksion over konsekvensen af vores forbrug.

 

Se mere om Silo Marked her

 

 

 

 

Partner nr. 6: VON LINNÈ - Cirkular Design Studio: Ukrudtsblomstertryk på genbrugstekstil

Nathalie Gaia Dahl, som står bag mærket Von Linné, er en odenseansk designer, som bruger det, vi normalt ser som affald i sine designs. Hun er vild med at samle urter og planter i naturen, og hun ønsker at være med til at sætte fokus på begrebet cirkulær økonomi samt på biodiversitet. Disse passioner forenes, når Natalie indsamler ukrudt rundt i Odense, og med en urgammel traditionel teknik presser ukrudtsmønsteret på sit materiale, som er kasserede duge, linned m.m., doneret af De Forenede Dampvaskerier. VON LINNÈ laver interiørdesign som puder, billeder og tasker.

src="/media/2044/cirkulaer_i_odense_odense_renovation-tekstil.jpg?width=452&height=226" alt="3 iværksættere med fokus på bæredygtige tekstiler" data-udi="umb://media/f60dcb77dbe94313a563ebc32967899a" />

 

Natalie - Ny partner i EU-støttet projekt "Cirkulær i Odense"

 

Partner nr. 7: REGNDANS - Circular Design Kit

Mark Hoppe og Jonas Deibjerg Rasmussen står bag design- og innovationsbureauet Regndans. De er i gang med at udvikle et spil, hvori man nemt og hurtigt kan komme op med nogle cirkulære forretningsmodeller eller produktideer. Spillet skal hjælpe folk med at tænke mere cirkulært, og det skal i første runde bruges i skolernes ældste klasser samt gymnasieniveau. Gennem spillet øges fokus på affald som en cirkulerbar ressource, og på, hvorfor det er vigtigt at tænke både affaldshierarki og levetid med i sin ide-udvikling. Regndans blander det bedste fra designverdenen med tankerne bag cirkulær økonomi og får herved ledt deltagerne hen til at løse nogle af de problemer, der er på miljøområdet.

Velkommen til REGNDANS!

 

Regndans - ny partner i EU-medfinansieret projekt, Cirkulær i Odense, januar 2020

Partner nr. 8: Bronx - Nyt hus for kreativt genbrug i fællesskab

Bronx er en ny lokal forening - og et fællesskab for genbrug og upcycling. Ildsjælen bag er Cindy Louise Frederiksen, som driver og udvikler konceptet. Ønsket er at være med til at gøre en forskel og øge genbrug ved at reparere og redesigne brugte ting - og samtidig udbrede en bæredygtig tankegang til flere via værksteder og kreative workshops, hvor der arbejdes med rest-materialer. Foreningen har til huse på Middelfartvej i Bolbro i kreativt indrettede lokaler, som ligeledes skal være med til at  inspirere til, hvordan man kan bruge rest-materialer på nye, kreative måder.

 

Læs mere om Bronx her. 

 

 

Partner nr. 9: TimberNest - Sociale byrumsmøbler med fokus på bæredygtighed

Kristian Grove Poulsen og hans hold ved TimberNest producerer møbler til byrummet, som via designet skaber rum for socialt samvær. Bæredygtighed er en del af kernen i TimberNest, som producerer møblerne lokalt på Fyn og af dansk træ. Ambitionen er at blive cirkulære. Derfor arbejder Kristian Grove Poulsen nu med at gøre produktet mere cirkulært - både i materialevalg, design, vedligeholdelsesmuligheder og heraf levetid for produktet. TimberNest har et stort fokus på det aftryk, de efterlader - og planter derfor også 2 træer for hvert træ, der anvendes i produktionen. 

 

Læs mere om TimberNest her.  

 

 

 

Partner nr. 10: Akuja

Den sidste nye partner, som er kommet med, er Akuja, som vil bruge kasserede tekstiler i sine modulære vokalbokse - lydudstyr til brug i hjemmestudiet. Vokalboksen kan lejes frem for at skulle ejes.

Læs mere om Akuja