Første partnerskab til "Cirkulær i Odense"

Det EU-medfinansierede projekt "Cirkulær i Odense", som Odense Renovation er en del af, har fået sit første partnerskab med 3 bæredygtige modeskabere, og snart åbner en bæredygtig popupbutik i Odense.

20. august 2019

EU-medfinansieret projekt
Odense Renovation er sammen med Odense Kommune med i det EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”, som har til formål at finde og støtte bæredygtige initiativer og startup-virksomheder i Odense. Projektet har nu indgået sit første partnerskab med iværksætterne, Tina Søgaard-Pedersen, Bára Àstvaldsdóttir og Morten Underbjerg, som er initiativtagerne bag en bæredygtig popup-shop i hjertet af Odense. Butikken får adresse på Brandts Passage 28, og den åbner 28. august kl. 19 med reception. Butikken vil foreløbig være åben i en 3-måneder lang periode.


Modebutik med bæredygtighed og formidling i højsædet
De 3 iværksættere vil vise forbrugerne, at der er et alternativ til ”fast fashion” og ”brug-og-smid-væk”-kulturen, som præger modeindustrien - og gør den til en stor miljøsynder. Iværksætterne skaber mode baseret på bæredygtige principper, og produkterne skal sælges i popup-shoppen. Salg er dog ikke det primære fokus i butikken. Dialog og formidling i butikken bliver et fokuspunkt, så odenseanerne kan blive kloge på bæredygtige alternativer i forhold til mode.
Med popup-shoppen får vi mulighed for at vise og uddanne forbrugerne i bæredygtighed i forhold til mode. Det er selvfølgelig en butik, men vi vil gerne sætte dialogen og formidling om bæredygtighed i højsædet” fortæller Tina Søgaard-Pedersen.

Sportstøj af fiskenet, strik af økologiske garner og trendy genbrugsstof
De 3 iværksættere har alle flere års erfaring indenfor modebranchen, og har alle valgt at bygge deres virksomheder på grønne initiativer. Tina Søgaard-Pedersen er designeren bag mærket Vain Dane Athletic, som producerer sportstøj i genbrugsnylon udvundet af blandt andet fiskenet, plastik fra havet og gamle gulvtæpper. Bára Àstvaldsdóttir står bag mærket Bara Bara, som skaber unik street wear af bæredygtigt overskudsstof fra tekstilindustrien. Morten Underbjerg er hjernen bag mærket Le Pirol, som designer strik ud af økologiske, bæredygtige og etisk producerede garner – og får det strikket i Danmark.

Se mere om mærkerne og produkter her: 

Vain Dane Athletic
Barabara

Le Pirol

”Cirkulær i Odense” hjælper de grønne iværksættere
Cirkulær Økonomi-konsulent ved Odense Renovation, Winie Evers, udtaler ”Vi er naturligvis stolte og glade over at få de første partnere ind i ”Cirkulær i Odense”. Vi ser et stort potentiale i de 3 iværksætters ideer og visioner, og vi glæder os til det store arbejde, der venter forude”.

For mere information kontakt cirkulær økonomi-konsulent ved Odense Renovation, Winie Evers på tlf. 2167 1606 eller we@odenserenovation.dk.