Frit Lejde-kampagne: Loppemarked på Snapindvej 9. december

Syddansk Universitet og TV2/ Fyn er gået sammen om en kampagne, der skal få fynboerne til at genbruge mere elektronik.

Mere genbrug af elektronik
FRIT LEJDE er en kampagne, som har til formål at genbruge flere elektriske og elektroniske produkter. TV2/ Fyn og SDU indsamler i november - sammen med de fire fynske kommuner, Odense, Assens, Faaborg og Svendborg - aflagte eller defekte mobiltelefoner, computere, hårtørrere m.m. Herefter afholdes der loppemarked, hvor de ting, der kan genbruges eller istandsættes, bliver solgt.

 

Hvorfor?
Kampagnen handler om at forebygge affald og skabe opmærksomhed på de økonomiske og miljømæssige konsekvenser, som kommer via vores forbrug. Mange af de produkter, der bliver afleveret på genbrugsstationerne kan faktisk genbruges, men bliver det ikke. De udgør derfor en stor belastning for miljøet og koster samfundet mange penge.

 

Loppemarked
De ting, der bliver afleveret den 18/11 og 25/11 på genbrugsstationen i Villestofte, som enten virker eller kan istandsættes, sælges på et loppemarked søndag den 9. december fra 11-14 på Snapindvej, hvor Odense Renovation ligger lokaler til. Overskuddet går til ny forskning indenfor cirkulær økonomi. Der er også mulighed for at deltage i spørgeskemaundersøgelsen og vinde nyistandsatte computere, se mere her www.sdu.dk/fritlejde.

 

Se mere om kampagnen på TV2/ Fyns hjemmeside ved at klikke på dette link.