Genbrugsstationerne genåbner 31. marts

Kommunernes Landsforening har nu besluttet, at genbrugsstationerne i hele Danmark kan åbne igen efter at have været lukket nogle uger på grund af coronasmittefare. 

 

I Odense Kommune genåbner genbrugsstationerne tirsdag d. 31. marts. Åbningen vil dog ske under særlige forhold for at minimere risikoen for smitte både af de besøgende og af personalet. Vi ved, at mange har ventet med længsel på igen at kunne komme af med affaldet på genbrugsstationerne, og derfor er vi glade for igen at kunne tage imod affaldet. Det kræver dog, at alle udviser ekstra forsigtighed og ekstra tålmodighed. 

 

Kun 10 biler ind ad gangen

Der bliver lukket 10 biler ind på genbrugsstationen ad gangen, for at man kan holde god sikkerhedsafstand ved containerne. Bemærk, at på genbrugsstationen på Havnegade kan tage 15 biler ind ad gangen. 

Vi opfordrer også til, at der kun er 1 person i hver bil, med mindre det kræver 2 personer at læsse fx en stor sofa af. 

 

Ændringer i trafikken omkring genbrugsstationerne

I forbindelse med genåbningen af genbrugsstationerne vil der være nogle midlertidige, trafikale restriktioner ved nogle af genbrugsstationerne - se dem her - hvor de løbende opdateres, hvis der er ændringer.

 

Udskyd dit besøg hvis muligt

Selvom genbrugsstationerne er åbne igen, opfordrer vi til, at man holder affaldet hjemme, hvis muligt, så der ikke bliver alt for stor kødannelse ved indkørslen til genbrugsstationerne. 

 

Medbring selv handsker, kost og skovl

Tag handsker på for at øge sikkerheden. Vi har fjernet koste og skovle på pladsen for at undgå smittefare. Tag derfor også selv kost og skovl med, hvis du skal bruge det.

 

Nem adgang for virksomheder i Havnegade

Er du en virksomhed med erhvervsaffald, så kør til genbrugsstationen i Havnegade. Her er der en speciel indkørsel kun for virksomheder, så de ikke skal holde i køen for private kunder.

 

Ingen miljøbil i weekendenderne
Grundet situationen ift. Coronavirus, holder Miljøbilen ikke på genbrugsstationerne hver 6. weekend. Farligt affald kan derimod afleveres på genbrugsstationen på Snapindvej eller Havnegade. 

 

Åbningstider for genbrugsstationerne

Genbrugsstationerne følger de normale åbningstider: Hverdage 8-18 og weekender og helligdage 9-18.  

 

Ingen kompost i øjeblikket

 

Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at købe kompost i Havnegade i øjeblikket.