Kom til temaweekend i Odense Zoo

Den 17-18. februar er der temaweekend i Odense Zoo om forbrug og forurening. Kom forbi og bliv klogere på, hvordan vi bedst beskytter naturen og dyrene omkring os.

22. januar 2018

Pressemeddelelse

I en række aktiviteter kan gæsterne få indblik i, hvordan vi mennesker kan blive bedre til at passe på dyrene og naturen. Weekenden er arrangeret af Odense Zoo, Vandcenter Syd, Odense Renovation og Fjernvarme Fyn.

 

Fra flyvende lorte til plastikfælder

Arrangementet byder på aktiviteter og formidling for hele familien. Der er f.eks. mulighed for at spille ”lortebasket” eller prøve, hvordan det er at være et dyr fanget i plastik. Gæsterne kan også teste deres evner til at skelne rigtig mad fra skrald – eller slå sig løs med papir og farver i en tegnekonkurrence.
Der vil være formidlere til stede fra de fire arrangører til at fortælle om alt lige fra truede dyrearter og plastic i verdenshavene til genbrug af affald og miljøvenlige toiletvaner.

 

Fokus på naturbevarelse 

Samarbejdet mellem Odense Zoo og tre af byens forsyningsselskaber er udtryk for en fælles interesse i miljø og bæredygtighed: I Zoologisk Have formidler vi om truede dyr og naturbevarelse. Denne temaweekend er meget relevant, fordi vi sammen med forsyningsselskaberne kan vise vores gæster, hvordan forurening og affald i naturen påvirker dyrene - og hvad man selv kan gøre som privatperson, fortæller Rikke Skovlund, kommunikationschef i Odense Zoo

 

Et samarbejde med perspektiver

Hos forsyningsselskaberne er man også glade for det nye samarbejde: Som forsyninger skal vi passe på naturens ressourcer, så vi også har rent drikkevand, varme, råstoffer og en sund natur i fremtiden. Vi arbejder meget med formidling til børn og unge, det giver samarbejdet med Odense Zoo en god platform for, siger Steen Jakobsen, kunde-og kommunikationschef hos Vandcenter Syd.

 

Fakta

Temaweekenden foregår i Atollen Odense Zoo den 17-18. februar kl. 10.00 til 15.00. Der betales for almindelig entré til Odense Zoo.