Lukning af genbrugsstationerne forlænges til 13. april

Odense Renovation følger retningslinjerne fra regeringen, sundhedsmyndighederne og KL, og derfor forlænges lukningen af genbrugsstationerne for borgere frem til 13. april.

Lukningen forlænges - genbrugsstationerne er lukkede frem til 13. april
Den 23. marts forlængede regeringen restriktionerne i Danmark for at mindske risikoen for spredning af COVID-19. Odense Renovation følger disse retningslinjer fra den danske regering, sundhedsmyndighederne og KL, og det betyder, at genbrugsstationerne i Odense er lukkede for private frem til 13. april.

Lukningen har skabt debat
Lukningen af genbrugsstationerne har skabt debat, og vi har modtaget mange henvendelser i forhold til at åbne genbrugsstationerne til glæde for vores mange kunder. I denne svære situation er vi nødt til at følge de retningslinjer, som er udstukket af regeringen og sundhedsmyndighederne, og derfor er genbrugsstationerne fortsat lukkede frem 13. april – som de nye retningslinjer lyder.

Retningslinjerne foreskriver, at det offentlige, herunder de kommunale selskaber, skal lukke mest muligt ned for at hindre risikoen for spredning af COVID-19 og kun opretholde de samfundskritiske funktioner, som fx tømning af affaldsbeholdere ved husstanden.

Kommunernes Landsforening har meldt ud, at genbrugsstationer ikke er samfundskritiske – og derfor er de lukkede for borgerne. For at sikre det økonomiske fundament i Danmark er det vigtigt at holde erhvervslivets hjul i gang, og derfor er genbrugsstationerne på Holkebjergvej og Havnegade fortsat åbne - kun for erhverv.

Erhverv skal kontakte Odense Renovation
Erhvervsdrivende med erhvervsaffald skal kontakte Odense Renovation ved ankomst til genbrugsstationerne på Holkebjergvej og i Havnegade.

 

  • Skal du aflevere erhvervsaffald på Holkebjergvej, skal du ringe til 30 33 94 05 
  • Skal du aflevere erhvervsaffald på Havnegade, skal du ringe til 30 36 75 52 – så åbner vi porten for dig 


Vi følger udviklingen
Vi er meget bevidste om vores ansvar for at nedsætte risikoen for at sprede COVID-19, og vi er kede af de gener, det giver for borgerne i Odense Kommune. Vi følger løbende udviklingen og vil følge de påbud, retningslinjer og eventuelle lempelser, som vil blive indført. Vores råd til borgerne er derfor, at man selv opmagasinerer affaldet, indtil genbrugsstationerne igen åbner. Til den tid er vi mere end klar til at hjælpe jer af med affaldet.

Hvordan får jeg mere at vide?
Situationen kan ændre sig fra time til time - vi følger udviklingen nøje og vender tilbage med yderligere information, når der er nyt eller ændringer.

Tirsdag den 24. marts 2020 kl. 10.00.