Ny "Cirkulær i Odense"-partner

Endnu en partner er kommet med i det EU-medfinansierede projekt "Cirkulær i Odense", som går ud på at skabe grønne bæredygtige arbejdspladser i Odense. Velkommen til Silomarked!

Emballagefri dagligvarebutik på vej i Odense – med støtte fra Odense Renovations projekt ”Cirkulær i Odense”
Endnu en bæredygtig butik skyder snart op i Odense: Silo Marked hedder den nye emballagefri og bæredygtig dagligvarebutik, og den får til huse i Nørregade.
Bag Silo Marked står iværksætteren Cristiana Cardoso, som har indgået partnerskab med Odense Renovation i det EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”, som også Odense Kommune er en del af. Projektets formål er at finde og støtte bæredygtige initiativer og startup-virksomheder i Odense.   

 

Økologiske varer i løs vægt
Når dagligvarebutikken Silo Marked åbner midt i februar, kan man købe mel, ris, pasta, bønner, gryn, krydderier og andet i løs vægt. Også grøntsager fra Fyn kan købes i butikken. Man tager sine egne beholdere med ned i butikken – eller kan løbe glasbeholdere på stedet, så unødigt emballage undgås.

 

Livsstil og vaner
Men butikken skal ikke blot sælge madvarer. Den skal også være med til at ændre kundernes livsstil. Sammen med andre lokale aktører vil Cristiana Cardoso afholde workshops, som kan være med til at gøre det lettere for folk at ændre deres vaner. ”Vi har brug for at forandre vores shoppingvaner. Plastik er et problem, og med denne butik giver jeg et personligt bidrag til bedre miljø og mere bæredygtighed ved at give kunderne mulighed for at handle uden at få engangsemballage med i købet”.

 

”Cirkulær i Odense” hjælper Silo Marked på vej
Cristiana Cardoso er eneejer af Silo Marked, men har et godt netværk til at hjælpe projektet i gang: venner og bekendte hjælper med nyhedsbreve, hjemmeside, indretning af lokalerne, og ikke mindst til crowdfunding til at købe de mange siloer, som varerne i løs vægt skal opbevares i. Desuden får hun både konsulenthjælp, sparring og økonomisk støtte, fordi hun er partner i det EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”.

 

"Det betyder rigtig meget for projektet med Silo Marked at være en del af "Cirkulær i Odense". Dels er det både dyrt at starte butik op og svært at skaffe midler til et helt nyt koncept, og dels er det godt at have støtte og sparring med Odense Renovation og deres netværk. Det er også dejligt at opleve, at Odense Renovation, Odense Kommune og EU involverer sig i at hjælpe små, grønne initiativer i gang - det er super vigtigt for den grønne omstilling."  

 

I spidsen for dette projekt står, Winie Evers, cirkulær økonomi-konsulent ved Odense Renovation. ” Vi glæder os over at have fået en partner, som beskæftiger sig med økologiske og lokale fødevarer og med affaldsminimering. Det er med til at give en god bredde blandt de partnere, vi nu har med i ”Cirkulær i Odense”, siger Winie Evers.

 

Se de andre partnere, som får støtte gennem "Cirkulær i Odense"