Ny kampagne på genbrugsstationen: For godt til skrot

I samarbejde med Blue City A/S har Odense Renovation A/S igangsat en kampagne, der skal forlænge levetiden på mobiltelefoner, tablets og bærbare. Læs mere om kampagnen nedenfor.

For godt til skrot

Trods ridser eller en smadret skærm kan din gamle mobiltelefon, tablet eller barbære få nyt liv. I samarbejde med Blue City A/S giver Odense Renovation A/S dig muligheden for at forlænge levetiden på din elektronik. Aflever det til en medarbejder på genbrugsstationen, så sørger han for at sende det videre til Blue City A/S, som herefter står for test, reparation og garanterer certificeret datasletning på alle enheder med intakt harddisk igennem software, som er godkend af EU’s dataenhed. Elektronikken videresælges herefter i Blue City's butikker.

Kun mobiltelefoner, tablets og bærbare – husk at slette konti
Kampagnen gælder kun mobiltelefoner, tablets og bærbare – husk at fjerne alle konto som Google, Android og iCloud, ellers kan enheden ikke bruges igen..


Vi tager selvfølgelig stadig imod al slags elektronik
Husk, at du selvfølgelig altid kan aflevere stationære computere, fjernsyn og andre elektroniske apparater på genbrugsstationerne – disse ting er bare ikke en del af denne kampagne. Disse ting genbruges ikke i den nuværende form, men bliver kørt til behandlingsanlæg, hvor elektronikken neddeles. Mange af materialerne kan genbruges, da det indeholder forskellige metaller, som kan omsmeltes og bruges i produktion af nye elektronikprodukter.

Spar værdifulde ressourcer
Målet med kampagnen er at forlænge levetiden på brugte elektroniske produkter og udbrede genbrug af elektronik.
Genbrug af elektronik sparer nemlig kloden for den store miljøbelastning, der er tilknyttet produktion af ny elektronik, ligesom det minimerer spild af allerede eksisterende ressourcer. Når du afleverer dit brugte elektronik støtter du op om FN's Verdensmål nr. 12 om forsvarligt forbrug og produktion ved at give din aflagte elektronik mulighed for at blive brugt igen.

Vi håber, at I vil støtte op om den nye kampagne.