Nyt cirkulært partnerskab med lokal iværksætter

Odense Renovation præsenterer nu endnu et partnerskab i vores EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”, som støtter grønne iværksættere i Odense. Velkommen til VON LINNÉ circular design studio.

VON LINNÉ laver langsom luksus af restprodukter

Odense har fået endnu en bæredygtig virksomhed, hvor historien bag produktet er mindst lige så vigtig som selve produktet. Nathalie Gaia Dahl, som står bag VON LINNÉ circular design studio, bruger det, vi normalt ser som affald, i sit design. På tasker, puder og lærred lavet af kasserede duge og sengelinned fra De Forenede Dampvaskerier laver hun de fineste unika tryk af ukrudtsplanter, som hun samler ind i hele Odense.

 

Vild med urter og ukrudt

Nathalie Gaia Dahl har altid været vild med ukrudt. Da hun gik på VIA Design i Herning, lærte hun om ældgamle teknikker med at presse blomster - og fik øje for de gamle kulturtraditioner, hvor kvinder samlede urter og planter i naturen. Nu har hun - med økonomisk hjælp fra Odense Renovations EU-midler - opbygget et værksted i sin baghave i Odense. Hun kalder det et ”cirkulært design studio”. I værkstedet har hun sin plantesamling og sin store presse samt de andre redskaber, der skal til for at presse farven ned i stoffet.

 

 

 

 

Del af fællesskab omkring cirkulær økonomi
Nathalie Gaia Dahl er den 6. partner i Odense Renovations projekt ”Cirkulær i Odense”, som skal hjælpe iværksættere i gang med deres bæredygtige og cirkulære ideer. Projektet er medfinansieret af EU-midler.

”At komme med i EU-projektet hos Odense Renovation har bekræftet mig i min forretningside. Det var efter mødet og dialogen med Odense Renovation og deres cirkulære økonomi-konsulent, Winie Evers, at jeg turde tro på, at min ide var god nok til at gå videre med. Og det er dejligt at være en del af et fællesskab, hvor vi står sammen om at sætte cirkulær økonomi på dagsordenen,” siger Nathalie Gaia Dahl.

 

Lokale håndværksteder som modspil til outsourcing

Det er i dag mere reglen end undtagelsen, at de ting, vi omgiver os med, er produceret langt væk fra Danmark. Nathalie mener, at når produktionen forgår på den anden side af jorden, så er der stor fare for, at vi mister evnen til at lave godt håndværk selv, og at vi kan glemme, at det er mennesker, der laver tingene, fordi det er så stringent. Derfor er det vigtigt at støtte de lokale kunsthåndværkere og huske på, at det er mennesker, som står bag hvert produkt - ikke maskiner.

 

VON LINNÈ udstiller i Brandts Passages bæredygtige popup-butik

Mangler du den sidste julegave, og er du glad for natur og lokalt kunsthåndværk – så kig ind i den bæredygtige popup-shop i Brandts Passage. Her vil VON LINNÉ udstille frem til 23. december – sammen med 2 andre dygtige bæredygtige tekstildesignere.