Nytten af de 17 i Borgernes Hus

Borgernes Hus og Odense Renovation sætter fokus på affaldssortering og klimavenlige tips i uge 45. Kom forbi og hør om den nye affaldsordning i Odense og bliv inspireret til at gøre en forskel.

Fokus på FN's 17 Verdensmål

I uge 45 sætter Borgernes Hus og Odense Renovation fokus på FN’s 17 Verdensmål og primært verdensmål nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion". Dette verdensmål handler nemlig bl.a. om at minimere affald - og sikre en bedre udnyttelse af naturens ressourcer. Odense Renovation har flere udstillinger med i Borgernes Hus, der alle sætter fokus på affald og genbrug.  

 

Udstillinger med fokus på affald

Fra oktober 2019 og et år frem indfører Odense Renovation ny affaldsordning i Odense Kommune, og derfor udstiller vi de nye affaldsbeholdere - det er også muligt at få en affaldssnak om den nye affaldsordning med en af vores grønne guider, som vil være til stede i uge 45. Du kan også blive inspireret til gode sorteringsløsninger inde i hjemmet i ”sorteringshjørnet”, hvor vi viser, hvordan man kan indrette sit hjem til mere sortering.

Der sker meget på affaldsområdet og selve indsamlingen af affald. Det kan du se på vores udstilling, som viser hvordan, vi er gået fra zinkspand til centralt affaldssug, som vi har nogle steder i Odense bymidte. Til sidst kan du se upcycling-udstillingen og blive inspireret til at lave nye møbler ud af affald.

 

Kreativ workshop og oplæsning af Rensdyret Rikke

Onsdag den 6. november fra 15-18 kan du komme med på kreativ workshop. På workshoppen kan du lave din egen mulepose og dekorere den med genbrugsmaterialer – muleposen kan du blandt andet bruge til din sortering inde i hjemmet. Det er gratis at deltage på workshoppen. Fra kl. 16-17 vil der være oplæsning af Rikke Rensdyr og hendes oplevelser i affaldsverdenen. 

Alle er velkomne

Klimavenlighed er ikke kun for voksne, så tag hele familien med og bliv klogere på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel og støtte op om kloden og FN's 17 Verdensmål. 
Det hele foregør i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C.