Odense Renovation vinder Verdensmålspris

Odense Renovation har vundet Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris 2020 for projektet ”Cirkulær i Odense”. I uge 47 modtog Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, prisen på vegne af Odense Renovation.

Se video om projektet

Hvad handler Cirkulær i Odense egentlig om, og hvad betyder projektet egentlig, når vi snakker om cirkulær økonomi, bæredygtighed og ressourcer? Bliv klogere på projektet i denne video, hvor du kan høre, når chefrådgiver for Cirkulær Økonomi og strategi, Winie Evers, giver et indblik i projektet. Du kan også høre om Silo Marked, som er en af iværksættervirksomhederne i projektet - og derudover gemmer videoen også på lykønskning fra klima, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, og borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel. Forsigtig fejring af verdensmålspris 2020

Odense Renovation har vidst det i nogle uger, og torsdag den 19. november blev det endelig tid til at fejre Verdensmålsprisen for projektet ”Cirkulær i Odense”. Fejringen fandt sted i ”Væksthuset” ved Odense Renovation, hvor administrerende direktør, Thomas B. Jørgensen, bød velkommen til de særligt inviterede. Efterfølgende blev ordet givet videre til cirkulær økonomi-konsulent ved Odense Renovation, Winie Evers, der har været en stor del af arbejdet med ”Cirkulær i Odense”, og hun takkede iværksætterne for det store arbejde og hjerte i deres virksomheder.

I forbindelse med prisen har Odense Renovation modtaget mange lykønskninger, og blandt disse var der en helt særlig videohilsen, som blev vist på storskærm til fejringen. Den kom fra klima, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen, som i bedste Corona-stil, gav sine lykønskninger fra hjemmekontoret og takkede for et godt projekt. 

Se videohilsnen her


Efterfølgende gik ordet til Dansk Affaldsforenings direktør, Mikkel Brandrup, som til slut gav vandrepokalen videre til Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der modtog prisen på vegne af Odense Renovation. I takketalen lagde Peter Rahbæk Juel vægt på, at samarbejdet med Odense Renovation og iværksætterne fortjener et kæmpe skulderklap. ”Jeg er pavestolt af de virksomheder, som er klar med konkrete produkter og koncepter, der er skabt via den cirkulære tankegang”, fortalte borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Om ”Cirkulær i Odense”
Odense Renovation er sammen med Odense Kommune med i det EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”, som har til formål at støtte bæredygtige initiativer og startup-virksomheder i Odense. Projektet har nu 10 partnere, som alle sætter fokus på den grønne dagsorden.
Partnerne tæller:

 

  • Vain Dane Athletic, som laver sportstøj af plast fra havet
  • Le Pirol, som skaber bæredygtig modestrik
  • BaraBara, der laver mode af resttekstiler
  • Re-Circle Hub, der sikrer længere levetid på elektronik
  • Ukuja, der laver vokalbokse med bats af gamle tekstiler
  • Cilfred, der tester koncepter med kreativt genbrug i fællesskab
  • Von Linné, der genbruger kasserede duge og sengetøj til tasker, billeder og puder
  • TimberNest, som skaber sociale møbler i let adskillelige genbrugsmaterialer
  • Regndans, der har lavet et læringsspil til 15-20-årige om affald, ressourcer og det at tænke innovativt
  • Silo Marked, der er en emballagefri dagligvarebutik i Odense

 

Medlemmerne vælger 

Brancheorganisationen Dansk Affaldsforening uddeler Verdensmålsprisen til et medlem med et initiativ, der indtænker verdensmålene i hverdagen og arbejder for at opfylde ét eller flere af disse. Det er Dansk Affaldsforenings medlemmer, der stemmer om, hvilke initiativer, der skal have hæderen. Det er andet år, at prisen uddeles, og det er samtidig anden gang, at Odense Renovation er blandt de nominerede.

For mere information kontakt cirkulær økonomi-konsulent hos Odense Renovation Winie Evers på we@odenserenovation.dk / 21671606, eller se vores hjemmeside Cirkulær i Odense