Opkrævning af moms på renovationsafgifter

Skattestyrelsen har tabt en sag om opkrævning af moms på renovationsafgifter. Odense Renovation afventer en endelig afgørelse, før vi går videre med sagen.

30. november 2020

30. november 2020

Moms på renovationsafgifter
I den forgange uge tabte Skattestyrelsen en sag om opkrævning af moms på renovationsafgifter. Skattestyrelsen har nu 3 måneder til at afgøre, om de vil indbringe sagen for domstolene.


Afventer Skattestyrelsen
Når sagen er afgjort – enten ved, at Skattestyrelsen ikke indbringer sagen for domstolene, eller at sagen er afgjort i domstolene – forventer Odense Renovation, at Skattestyrelsen udsender et styresignal, der giver kommunerne og affaldsselskaberne mulighed for at søge om tilbagebetaling af den indbetalte moms,  der er blevet betalt for meget.


Stort regnestykke
Det bliver et stort regnestykke, da Odense Renovation har betalt moms for de ydelser, som selskabet har fået af tredjemand. Dette skal trækkes fra det beløb, som vi eventuelt får tilbage fra Skattestyrelsen. Når momsen er tilbagebetalt til Odense Renovation, er næste spørgsmål, om momsbeløbet skal videresendes til den enkelte borger, eller om beløbet skal nedsættes overfor borgerne, indtil beløbet er udlignet.

Kompliceret sag – vi afventer udmelding fra Skattestyrelsen
Som ovenstående beskriver, er det en kompliceret sag med en masse spørgsmål, som vi forventer besvaret af myndighederne, når sagen er afgjort.

Vi afventer derfor en endelig udmelding fra Skattestyrelsen, før vi kan videre med sagen.