Partnerskab: Skoleklasser skal spille sig til grønne idéer

Regndans er partner i vores EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”, som støtter grønne iværksættere i Odense. Regndans udvikler et spil, som skal sætte fokus på affald genanvendelig ressource.

fredag den 12. juni

Mark Hoppe og Jonas Deibjerg Rasmussen har fået en ide til et spil, som gør det nemt for alle hurtigt at få og udvikle grønne ideer. De er derfor blevet en del af Odense Renovations projekt ”Cirkulær i Odense”, som har til formål at hjælpe iværksættere med at udvikle deres grønne ideer og dermed skabe arbejdspladser i Odense.

Design- og innovation i rygsækken
Mark Hoppe og Jonas Deibjerg Rasmussen ønsker efter mange år i reklamebranchen at designe produkter, der gør en forskel for miljøet – og ikke kun for en enkelt kunde. Derfor startede de for et par år siden design- og innovationsbureauet Regndans. Nu arbejder de på et nyt spil, et ”Circular Design Kit” for de ældste skolebørn og gymnasieelever.

Spillet skal sætte fokus på affald som en genanvendelig ressource, som kan bruges bedre, end vi gør i dag. Gennem spillet kan man hurtigt komme op med nogle cirkulære forretningsmodeller eller produktideer. ”Det skal være så let, at hvem som helst kan få ideer ved at bruge værktøjet”, siger Jonas Deibjerg Rasmussen. ”I stedet for at fortælle de unge, hvad de skal gøre, vil vi bruge den viden og den kreativitet, de har i sig”, supplerer Frederikke Ryhl Toft, som er bureauets nye Play Designer og tovholder på udviklingen af det nye spil.

Problemer på miljøområdet kan løses gennem spillet
Spillet skal hjælpe folk med at tænke mere cirkulært, og det skal i første runde bruges i skolernes ældste klasser samt på gymnasieniveau. Gennem spillet øges fokus på affald som en cirkulær ressource. Samtidig lærer eleverne, hvorfor det er vigtigt at tænke både affaldshierarki og levetid med i sin ide-udvikling. Regndans blander det bedste fra designverdenen med tankerne bag cirkulær økonomi og får herved ledt deltagerne hen til at løse nogle af de problemer, der er på miljøområdet.
I første omgang skal spillet testes i nogle skoleklasser efter sommerferien, og der er stadig plads til et par nysgerrige skole- eller gymnasieklasser, som vil hjælpe med at teste spillet. Når spillet er færdigudviklet, lægges det til fri download til brug på alle uddannelsesinstitutioner. ”Når vi sidder i en båd, der tager vand ind, er vi nødt til at arbejde sammen om løsningerne og ikke holde dem for os selv”, siger Jonas. ”Der kan aldrig blive for mange gode idéer og løsninger, når det kommer til miljø og klima. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil downloade det gratis spil, når det er færdigudviklet”, siger han.

EU-medfinansieret projekt
Projektet Cirkulær i Odense er medfinansieret af EU, og hos Odense Renovation står cirkulær økonomi-konsulent Winie Evers i spidsen for projektet. Med Regndans er der indtil nu 9 forskellige partnere med cirkulære ideer tilknyttet projektet. ”Vi er glade for at have Regndans med som partner. Hele ideen med deres spil understøtter netop formålet med vores projekt, nemlig at udvikle flere cirkulære forretningsmodeller og produkter”, siger Winie Evers.

For mere information kontakt partner i Regndans Jonas Deibjerg Rasmussen på jonas@regndans.dk / 51685180 eller cirkulær økonomi-konsulent hos Odense Renovation Winie Evers på we@odenserenovation.dk / 21671606.