Sådan skal du sortere plast

Her kan du læse om containerne til plast på genbrugsstationerne i Odense Kommune.

Flere containere til plast

På genbrugsstationerne i Odense Kommune har vi flere containere til plast – i alt har vi 3 containere til forskellige plasttyper. Her kan du aflevere mange af de plastiktyper, som man møder i hverdagen. 

Flamingo
I containeren ”Flamingo” kan du aflevere flamingo eller ekspanderet polystyren, som det rigtigt hedder. Det gælder flamingokasser fra fx transportkasser eller indpakning af hårde hvidevarer og elektronik. Så længe flamingoen ikke har været i berøring med mad, må du gerne aflevere disse i containeren. 

Blød plast
Den næste containeren ”Blød plast". Her kan du aflevere plastikposer, plastsække, plastfolie, bobleplast og andet blød plast. Plasten skal være rengjort, før den må afleveres i containeren.
Er du i tvivl om et stykke plastaffald er hård eller blød plast, lyder en god tommelfingerregel, at hvis man kan binde en knude på plasten er det blød plast - ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge en af vores genbrugsvejledere.

Hård plast
Den sidste container til plast er containeren ”Hård plast”. Her kan du aflevere plastdunke, havemøbler, regnvandstønder, urtepotter og plastemballager. Plasten skal være rengjort, før den må afleveres i containeren. Er du i tvivl om noget er hård eller blød plast, lyder en god tommelfingerregel, at hvis man kan tromme på plasten, er det hård plast – ellers er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge en af vores genbrugsvejledere.