zirkel

Odense Renovation byder velkommen til det nye koncept. zirkel, på Højvang 40 i Næsby. Se video og læs mere om det inspirerende genbrugsunivers nedenfor.

Velkommen i zirkel

 


Zirkel er Odense Renovations genbrugsbutik - men det er meget mere end en genbrugsbutiK: Det er et sted, hvor der sættes fokus på genbrug, upcycling, grønt iværksætteri og kunst. 

Ideen bag
Ideen med zirkel er at skabe et sted, hvor vi dyrker det kreative, det innovative, det upcyclede, det lige og det skæve - alt- sammen for at ride med på genbrugsbølgen, hvor bæredygtig tankegang, respekt og omsorg for naturen er en selvfølge. 

Butik 
Butikken i zirkel er stedets hjerte. 

Butikken får sine varer fra de 8 genbrugsstationer i Odense Kommune, hvor mange kunder stiller ting, der er for gode til at smide ud, i containeren "Genbrugelige effekter". 

​De fleste ting kommer som de er til salg i butikken. Nogle ting bliver redesignet eller upcyclet af stedets ansatte, inden det sælges i butikken. De iværksættere og kunstnere, som er tilknyttet zirkel, sælger også deres kunst i de særlige "hotspots" i zirkel. 

 Fælleslager

Fælleslageret er krydsfeltet, hvor de mange smukke ting, som kunderne på genbrugsstationen har sat i containeren "Genbrugelige effekter", står på lager for en stund, mens de venter på at finde nye ejere. På fælleslageret har humanitære organisationer med genbrugsbutik i Odense Kommune mulighed for at afhente ting til at sælge i deres butikker.

De humanitære organisationer henter tingene på skift, og der er porcelæn, legetøj, møbler og meget andet i rigelige mængder!

​For at komme i betragtning til at afhente ting fra fælleslageret, skal man kontakte zirkels daglige leder, Anja Michele Mathies, amm@odenserenovation.dk


Samarbejdspartnere

Odense Renovation ønsker gennem zirkel at samarbejde med mange forskellige partnere, som finder et fællesskab omkring genbrug og den cirkulære tankegang. 

Vi tror på, at gennem godt samarbejde kommer vi alle længst, fordi vi kan bruge hinandens styrker og hjælpe hinanden, hvor det skaber værdi for samarbejdet. 

Bæredygtighed, social ansvarlighed, verdensmål  og cirkulær tankegang er i fokus i hele verden, fordi vi har brug for en fælles indsats for at passe på planeten. 

Har du lyst at være med i et zirkel-samarbejde, så kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Humanitære organisationer

I zirkel ønsker vi et tæt samarbejde med de humanitære organisationer i Odense, som driver genbrugsbutikker. Vi ønsker i fællesskab at være med til at give nyt liv til de mange kasserede ting fra genbrugsstationerne. Vi mener, at der er kasserede ting nok til alle, og de humanitære organisationer er rigtig glade for vores fælleslager, hvor de kan hente ting til egne genbrugsbutikker efter aftale. 


Arbejder du i en humanitær organisations genbrugsbutik, og ønsker I at få adgang til fælleslageret i zirkel, så kontakt os og hør nærmere. Iværksættere og kunstnere

I zirkel-butikken finder du "hotspots", hvor de grønne kunstnere og iværksættere, som er tilknyttet zirkel, udstiller og sælger deres kunst, som er lavet efter upcycklede, genbrugte eller cirkulære metoder. zirkel ønsker at skabe flere grønne ringe i vandet, at understøtte tanken om at affaldet er en ressource, som skal bruges igen og igen. Og at affaldet er fyldt med muligheder, som venter på at blive spottet af kunstnere, iværksættere og andre kreative og nytænkende. 


Vores hjerte banker for den grønne dagsorden, og derfor vil vi gerne hjælpe de kunstneriske og innovative grønne ideer videre ved at:

  • give adgang til fælleslageret - et slaraffenland af materialemuligheder
  • give mulighed for sparing med den ekspertise, vi har i zirkel og i Odense Renovation, omkring materialer m.m.
  • stille et mini-værksted til rådighed for dit arbejde med dit fysiske produkt i zirkel-værkstedsområdet
  • tilbyde dig at blive en del af et netværk af andre kunstnere og iværksættere, som brænder for at skabe bæredygtige og dialogskabende grønne produkter. 
  • Desuden vil vi gerne samarbejde med dig om at udstille og afholde workshops i zirkel. 


For at komme i betragtning til at blive samarbejdspartner, skal man kontakte zirkels daglige leder, Anja Michele Mathies, amm@odenserenovation.dk


Skole og foreninger
Skoler
I zirkel ønsker vi at understøtte det vigtige arbejde, skolerne løser, når de skaber de unge mennesker, der skal være vores fremtid. 

Derfor stiller vi de mange spændende ting på zirkels fælleslager til rådighed for undervisningen i fx håndværk og design. 

Skal eleverne redesigne klasseværelset eller et hyggehjørne på gangen, er der også mulighed for at hente møbler, nips og andet sjovt til den slags projekter.

Foreninger

Skal din forening indrette nye lokaler eller give de gamle en make-over, så har I mulighed for at hente ting til projektet fra zirkels fælleslager. Lageret bugner med ting, som odenseanerne har afleveret på genbrugsstationerne  - og der er masser af muligheder for at sætte dem sammen på en sjov og inspirerende måde for de kreative og iderige. 


Følg os på de sociale medier

 

Følg zirkel på facebook og instagram - @zirkel.odense.renovation eller #butikzirkel - og læs meget mere om zirkel på stedets egen hjemmeside www.butikzirkel.dk