Beholder til restaffald

Affaldsbeholderen med grønt låg er til restaffald. Det er den rest, der bliver brændt, fordi den ikke kan genbruges, ikke er miljøfarlig og ikke kræver særbehandling.

Typiske spørgsmål

Kan jeg få kørt min beholder ud til tømning?

Det er lovpligtigt at sætte beholderen ud til skel, fortov eller vej på tømmedagen. Vi hjælper naturligvis gerne med at sætte beholderen ud - det koster dog lidt. 

Se mere om afhentning på grund her

Kan jeg få en større affaldsbeholder?

Du kan vælge mellem 130, 190 og 240 liter (til en husstand) og 400, 600 og 800 liter (til flerfamileshuse og boligselskaber).  Se mål og størrelser her

Du ændrer størrelse på mit.odenserenovation.dk. Bor du til leje, er det dog udlejeren eller viceværten, som skal bestille for dig.

Hvordan ved jeg, når affaldsbeholderne skal sættes ud til tømning?

Der er flere muligheder, hvorpå du kan se, hvornår dine affaldsbeholdere skal sættes ud til tømning. 

 

 

 

Jeg har glemt at stille min affaldsbeholder ud. Hvad gør jeg?

Du kan bestille en ekstra tømning af din beholder, hvis du har glemt at stille den ud. Det foregår på mit.odenserenovation.dk. Bor du til leje, er det dog udlejeren, der skal foretage bestillingen. 

Min affaldsbeholder bugner. Kan jeg få tømt lige nu?

Du kan til enhver tid bestille en ekstra tømning af din affaldsbeholder. Det er tit aktuelt ved juletid eller andre festlige lejligheder. Det foregår på mit.odenserenovation.dk

Min beholder er ikke ren efter spuling - hvorfor?

Spuling af affaldsbeholderen er indført som en hjælp til at holde beholderen ren. Beholderen spules i koldt vand tilsat et miljøvenligt vaskemiddel i ca. 8-10 sekunder. Det er ikke en egentlig vask, men blot en spuling af løst snavs i beholderen. 

Hvornår får jeg spulet min beholder?

Du får spulet din beholder til restaffald 1-2 gange årligt af spulebilen. Spulingen er gratis. Bemærk dog, at beholderen kun spules, hvis den er sat frem til tømning (med mindre man betaler for at få beholderen hentet på grunden). Bemærk også, at det er en spuling, som kun tager det løse snavs. Er snavset fastgroet, er en spuling sandsynligvis ikke nok til at rengøre den. 

 

Læs mere om mulighederne for rengøring

 

Hvordan får jeg fluerne væk fra min affaldsbeholder?

Du kan få et fluemiddel til at holde fluerne på afstand i sommermånederne juni, juli og august. Fluemidlet er et 100% naturmiddel baseret på æteriske olier. 
Olierne afgiver en duft i op til 30 dage efter, at midlet er sat op. Det er duften fra de æteriske olier, der holder fluer og insekter væk. 
Materialerne er hurtigt biologisk nedbrydelige. 

 

Tilmeld dig fluemiddel-ordningen på mit.odenserenovation.dk, så sender vi dig fluemidlet til dig sidst i maj. Fluemidlet er gratis. 

Læs mere om fluemidlet her