Bestil hentning af storskrald

Når du har bestilt afhentning af storskrald som sofaer, køleskabe m.m. er der nogle retningslinjer du skal følge, for at vi kan hente det hos dig.

Sådan gør du

 

1. Dit storskrald skal sættes ud til skel mod vejen - oftest på fortov eller p-plads, så bilen let kan få det op med sin grab. 

2. Her skal det stå fremme inden kl. 07.00 på den dag, du får oplyst, når du bestiller via den grønne knap nedenfor.

3. Der skal mærkater på.

 

Bestil hentning af storskrald

 

6 ting - 2 gange om året

Du kan bestille afhentning af storskrald 2 gange om året pr. husstand. Du må sætte op til 6 ting ud ad gangen, som alle skal være påført et mærkat fra affaldshåndbogen (sendes ud hvert år i januar). Det skal du gøre, så vi kan være sikre på, at det er de rigtige ting, som vi har taget med os. Til næste år får du 12 nye mærkater. Skal du have hentet flere forskellige typer affald, kan det ske, at vi henter det af flere omgange samme dag. Download mærkaterne her.

 

Fej selv når storskraldet er afhentet

Da affaldet tages med en grab, kan der ligge lidt tilbage, som grabben ikke kan få med, specielt når der er tale om haveaffald. Det er dit ansvar, at der bliver gjort rent på fortov eller opsamlingsplads, når dine ting er fjernet. 

 

Hold afstand

Storskraldet fjernes med en stor grab, hvorfor det er utroligt vigtigt, at lastbilen har god plads til at manøvrere med grabben fri for elledninger og træer. Der skal være mindst 50 cm. fri plads omkring de genstande, som skal fjernes. Det må ikke stå op ad en husmur, garage eller bænk, da grabben ikke kan få fat.