Hjælp din skraldemand

Når vinteren bider sig fast, hænder det, at skraldespandene ikke bliver tømt. De sne- og isglatte veje er farlige for skraldemanden, og skraldebilen kan forvolde stor skade, hvis den glider af vejen.

Ingen pap- og papirtømning under sneberedskab 

Når Kong Vinter er for slem ved os, og når sne og is giver skraldemænd og skraldebiler problemer med at komme frem, kan man ikke forvente at få tømt pap- og papirbeholderne. De skraldemænd, som normalt tømmer pap- og papirbeholderne, sættes i stedet på skraldebilerne for at hjælpe med at tømme affaldsbeholderne. Således bruger vi under sneberedskabet al disponibelt mandskab til at få tømt så mange affaldsbeholdere som muligt. Har man for meget pap og papir, kan det afleveres på genbrugsstationen.

Lad affaldsbeholderen stå ude
Er din affaldsbeholder ikke blevet tømt på den ordinære tømmedag, så lad den stå ude ved vejen og sørg for, at adgangsforholdene er ryddet - se tegningerne nedenfor.

Ekstra affald er i orden
Hvis der går mere end 14 dage mellem tømningerne, er det tilladt at sætte ekstra sække med ekstra affald ud til affaldsbeholderen. Så tager skraldemændene det med, når det lykkes for dem at komme frem.

Besked, når papirbeholderen tømmes igen
Hold øje med nyhederne på hjemmesiden her - vi giver besked, når situationen er normaliseret, og vi igen tømmer papirbeholderne.

Grundejerens ansvar at holde arealerne ryddet
Som grundejer er du ansvarlig for, at gangarealer på og omkring din grund er ryddet og gruset eller saltet. Forsømmer du dette ansvar, kan du dømmes til at betale erstatning, hvis nogen kommer til skade på din grund. Derfor skal sne og is fjernes hurtigst muligt. Uanset om der sker uheld eller ej, kan du risikere at få en bøde, hvis der ikke ryddes sne og saltes eller gruses på din grund.

 

10 gode råd

Hjemmesiden www.skovlsne.dk giver gode råd om sne og is, og siden har også links til andre gode vintersider. Her er 10 gode råd fra skovlsne.dk:


1.   Følg med i vejrudsigten

2.   Sørg for at have en god sneskovl og kost parat. Vær godt forberedt.

3.   Salt eller grus eventuelt aftenen inden snefald/isslag.

4.   Hvis du bruger salt, så brug det med omtanke.

5.   Fordel altid grus eller salt jævnt - det skåner overfladen og mindsker risikoen for glat føre.

6.   Skovlen må gerne være bred , men ikke for tung. Skub sneen hen hvor den ikke genere.

7.   Husk at lave gennemgang på mindst en meter, så postbud, renovation osv. kan komme til.

8.   Hvis sneen er stampet hård, kan du bruge en almindelig haveskovl til at banke det løst.

9.   Er du pensionist, kan du muligvis få hjælp til snerydning - kommunes socialforvaltning kan give disse oplysninger.

10. Tjek din kommunes hjemmeside for regulativer vedrørende vintervedligeholdelse.

 

Film om skraldemand i sneen
En af Odense Renovations samarbejdspartnere, REFA på Falster, har lavet en film, som fint viser, hvad man skal gøre i vintervejret for, at skraldemanden kan tømme beholderen. Se den her.