Metalemballage

Vi er globalt set ved at løbe tør for mange metaller, og derudover forurener det meget, når man producerer nyt metal. Derfor skal metalemballage afleveres i en container til metal.

For lovens - og børnebørnenes skyld

Mange ved ikke, at det faktisk er lovpligtigt at aflevere metalemballage til et sted, hvor metallet genbruges. Det må altså ikke komme i beholderen til restaffald, for så ender det i Fjernvarme Fyns forbrændingsanlæg, og ressourcerne går op i røg. 
Når du afleverer metal på genbrugsstationen, er du med til at spare på jordens naturressourcer og give give affald nyt liv. Metallet genbruges og bliver brugt til at lave nye stegepander, nye cykler eller måske helt nye containere på genbrugsstationen. 

 

Hvor rent skal det være, før jeg kan aflevere det på genbrugsstationen?

Giv dine dine tundåser, tomatkonserves og andet metal, hvor der har været mad i, en let skylning, og så er de klar til at blive afleveret i containeren til metal på genbrugsstationen. Her kan du også aflevere andet metal, som gamle cykler, skæve skruer og tomme fyrfadslys til genbrug - så er du med til at give dit affald nyt liv og at sikre ressourcer til dine børn og børnebørn - og du overholder loven. 

 

Sådan skal du sortere

  • Øl- og sodavandsdåser (tømte)
  • Konservesdåser (tømte og skrabede)
  • Alukapsler fra fyrfadslys
  • Alubakker (tømte og let skrabede)
  • metallåg og - kapsler