Grønne poser

Læs om de grønne poser til madaffald, og hvordan du får nye poser, når du løber tør.

Grønne poser er KUN beregnet til sortering af madaffald
De grønne poser skal kun bruges til sortering af madaffald. Til sortering af restaffald skal man købe sine egne skraldeposer. 

 

Sådan får du nye grønne poser til madaffald

De grønne poser er kun til madaffald, hvilket også står på poserne. Poser til restaffald skal man selv købe. Når man er ved at løbe tør for madaffaldsposer, binder man en pose på håndtaget af beholderen til rest/madaffald, så lægger skraldemanden nye poser oven på beholderen efter næste tømning. Bor du til leje, hvor der er fællesbeholdere, skal du kontakte din vicevært.

 

Mere om de grønne poser

De grønne poser, som Odense Renovation A/S stiller til rådighed til madaffaldet, er et tilbud. Man må gerne benytte egne poser, f.eks. hvis størrelsen ikke passer til det system, man har inde i sit køkken.

 

De grønne madaffaldsposer er lavet af almindeligt genbrugsplast. Madaffaldsposerne rummer 16 liter, men vi tilråder, at man kun har lidt madaffald i hver pose, så den ikke bliver for tung, for så kan den let gå i stykker, når man skal bære den ud i affaldsbeholderen. Når man lægger posen i beholderen, bør man sænke posen forsigtigt, så den ikke går i stykker. Der bør også bindes en knude på posen, så mad og væsker ikke løber ud i beholderen.

 

Hvad sker der med madaffaldet?

Når beholderen tømmes op i skraldebilen, bliver poserne med madaffald kørt til et pulpanlæg. Poserne bliver skåret op, og plasten bliver sorteret fra. Madaffaldet bliver blandet med vand og blendes til en grød, og derefter transporteres til et biogasanlæg.