Undervisningsmaterialer, Rikke Rensdyr, malebøger og skraldemus

Affald gennem tiden

I aktivitetshæftet kan du læse lidt om affald, og hvordan man har behandlet det gennem historien.

Hæftet er fyldt med tegninger, som du kan male - og du kan også gå på jagt i tegningerne og finde de ting, der er listet op midt i hæftet. Midt i hæftet er der et brætspil, "Tidsrejse," hvor det gælder om at komme fra fortiden til fremtiden. (Spillebrikker findes på side 23, bag i hæftet.)

 

Download hæftet "Affald i historien"

Download tegningerne "Affald i historien"

Download brætspillet "Tidsrejse"

Målgruppe: 3.- 5. klasse

 

Rikke Rensdyr

Mangler du en god lærerig bog til at læse med børn eller børnebørn i en lille hyggestund? Så kast dig over de tre små bøger om Rensdyret Rikke - og giv børnene en god forståelse for, hvad affald er.

 

Rensdyret Rikke på tur i skoven

Rensdyret Rikke får ofte besøg af sin gode ven, og en dag får Rikke lov af dyrepasseren til at tage på tur i skoven med sin ven. På turen får de en god snak om det affald, de ser i skoven undervejs. 

 

Rensdyret Rikke besøger en genbrugsstation

Rensdyret Rikke har også fået en ny ven - han arbejder på en genbrugsstation. Se hvad der sker, når Rensdyret Rikke kommer med sin nye ven på arbejde.

 

Rensdyret Rikke besøger Rasmus

I zoo møder Rensdyret Rikke drengen Rasmus, og hun kommer med hjem og overnatter hos ham. Der er meget, som er nyt for Rikke - og Rasmus forklarer hende, hvordan tingene fungere i menneskenes verden. 

 

Malebog

Download en malebog om affald i et historisk perspektiv - eller print og farvelæg tegninger fra Rikke Rensdyr bøgerne. Se mere her.

 

Skraldemus

Lær at synge skraldeblues - og download opgavehæfte med skraldsmusene. Se mere her.

 

Inspiration til undervisning om affald

Links

www.affald.dk kan frit anvendes til undervisningsbrug og er et samarbejde mellem en række affaldsselskaber og kommuner. Formålet er at inspirere lærere, pædagoger og elever til at komme ind på emner som affald, ressourcer og miljø i undervisningen, gennem nem adgang til veldokumenterede og aktuelle oplysninger. 

 

www.mindthetrash.dk er en lærringsportal for 4.-6. klasse, hvor der er lagt specielt vægt på fire temaer: mad, tøj, elektronik og lejetøj. Materialet er udarbejdet for Miljøstyrelsen og ligger i tråd med regeringens 'ressourcedagsorden', hvor vi i langt højere grad skal genanvende egnede materialer fremfor at brænde dem af.

 

Idekatalog

I dette idekatalog kan du få inspiration til, hvordan du kan arbejde med emnet affald i din undervisning.

 

Besøg Stige Ø

Stige Ø er et oplagt mål for en studietur i natur/teknik, biologi, historie, idræt eller fordybelse. Man kan ikke se affaldet - kun den smukke natur - men affaldshistorierne gemmer sig alle vegne!

Stige Ø, byens losseplads fra 1960erne til 1990erne, indeholder mange elementer til en skøn studietur: Dejlig natur, masser af frisk luft, motionsmuligheder på parkour-baner og mountainbikebaner - og ikke mindst kan man studere affald fra et historisk perspektiv og et teknisk perspektiv.

Læs mere om Stige ø her.

 

 

Relaterede emner