Affaldsindsamling

Årets store affaldsindsamlingsuge står for døren - et dejligt initiativ af Danmarks Naturfredningsforening. Er du én af dem, der har meldt dig, så læs her, hvordan du kommer af med affaldet.

19. marts 2024

Hvert år afholdes 'Affaldsindsamlingen', som er Danmarks Naturfredningsforenings indsamling af affald i naturen. Er du en af den, som skal afsted for at indsamle affald, så læs med her og se, hvordan du kan komme af med affaldet.  

Hvordan kommer man af med affaldet? 

Hvis I planlægger at aflevere det på genbrugsstationen
Så er det vigtigt, at I sorterer affaldet - og afleverer det i gennemsigtige sække. 
Vi modtager ikke blandet/ usorteret affald på genbrugsstationerne - heller ikke i containeren til 'rest efter sortering'. Containeren til 'Rest efter sortering* går til forbrænding, når alt det genanvendelige er frasorteret. 

Samler I på offentlige arealer;
Så kan I sætte affaldet ved en offentlig skraldespand i lukkede poser - og så bruge kommunens app ‘Giv et tip’, så kommunen ved, hvor I har sat affaldet.

Forventer I at samle meget affald ind, er det dog en god idé at skrive til renbyodense@odense.dk på forhånd for at lave en aftale om afhentning af affaldet.

Samler I derimod ind ved en boligforening;

Så skal I lave en aftale med boligforeningen om bortskaffelsen af affaldet.

Tak for indsatsen - se mere på Odense Kommunes hjemmeside
Uanset hvor I samler affald, så ønsker vi selvfølgelig rigtig god fornøjelse med det gode stykke arbejde, som I gør som frivillige i den grønne tjeneste, når I fjerner henkastet affald fra vores fælles lokale natur. 

Se Odense Kommunes gode råd til affaldsindsamlinger her: https://www.odense.dk/borger/miljoe-og-affald/affald/ren-by-odense/affaldsindsamling