Nej tak til spray- og gasflasker i beholderen til glas & metal

Spray- og gasflasker er farligt affald og skal specialbehandles – de må derfor ikke komme i beholderen til glas & metal. Læs mere om, hvordan du bortskaffer dem nedenfor.

30. juni 2022

Spray- og gasflasker er farligt affald

Selvom de er af metal, så må spray- og gasflasker aldrig afleveres i din beholder til glas & metal ved husstanden. Spray- og gasflasker kræver specialbehandling, og derfor skal disse afleveres som farligt affald.

Kan skabe farlige situationer
For at udnytte pladsen i skraldebilen bedst muligt, sidder der en komprimator, som presser affaldet sammen. Hvis en spray- eller gasflaske udsættes for pres, kan det skabe farlige situationer. Flaskerne kan risikere at eksplodere og antænde affaldet i bilen. Desuden indeholder spray- og gasflasker miljøskadelige stoffer – og derfor skal de altid afleveres som farligt affald. Uanset om det drejer sig om gaspatronen fra din ukrudtsbrænder, den tomme deospray eller flødeskum på dåse.

Aflever farligt affald på genbrugsstationen eller til miljøbilen
Spraydåser og gasflasker skal altid afleveres som farligt affald. Det kan du enten gøre på modtagepladsen for farligt affald på genbrugsstationen på Snapindvej eller Havnegade.

 

Derudover kan du også bestille afhentning af farligt affald - her må vi dog ikke medtage gasflasker, men gerne spraydåser og andet farligt affald.

 

Hver 6. weekend holder miljøbilen på din lokale genbrugsstation. Her kan du aflevere al slags farligt affald. Den modtager det farlige affald lørdag og søndag fra 9-16.30. Klik her og se, hvornår miljøbilen holder på din genbrugsstation