Nej tak til spray- og gasflasker i beholderen til glas & metal

Spray- og gasflasker er farligt affald og skal specialbehandles – de må derfor ikke komme i beholderen til glas & metal. Læs mere om, hvordan du bortskaffer dem nedenfor.

Spray- og gasflasker er farligt affald

Selvom de er af metal, så må spray- og gasflasker aldrig afleveres i din beholder til glas & metal ved husstanden. Spray- og gasflasker kræver specialbehandling, og derfor skal disse afleveres som farligt affald.

Kan skabe farlige situationer
Når din skraldemand tømmer din beholder med papir & småt pap samt glas & metal ryger det op i den 2-delteskraldebil. For at udnytte pladsen i skraldebilens 2 rum bedst muligt, sidder der en komprimator i begge rum, som presser papir & småt pap sammen i det ene rum, mens glas & metal presses sammen i det andet rum. Hvis en spray- eller gasflaske udsættes for pres, kan det skabe farlige situationer og måske endda eksplodere. Desuden indeholder spray- og gasflasker miljøskadelige stoffer – og derfor skal de altid afleveres som farlige affald. Uanset om det drejer sig om gaspatronen fra din ukrudstbrænder, den tomme deospray eller flødeskum på dåse.

Aflever farligt affald på genbrugsstationen eller til miljøbilen
Spraydåser og gasflasker skal altid afleveres som farligt affald. Det kan du enten gøre på modtagepladsen for farligt affald på genbrugsstationen på Snapindvej eller Havnegade. Derudover kan du også bestille afhentning af farligt affald via vores særlige miljøbil, som i hverdage henter farligt affald ved husstanden. Hver 6. weekend holder miljøbilen på din lokale genbrugsstation. Den modtager det farlige affald lørdag og søndag fra 9-16.30.

Læs mere om farligt affald her