Mere genbrug: Ny genbrugsbutik på vej

Alt for meget af det affald, der afleveres i containerne på byens genbrugsstationer, er for godt til at smide ud og fortjener nyt liv. Derfor har Odense Renovation nu en ny genbrugsbutik på vej.

Alt for meget af det affald, odenseanerne afleverer i containerne på byens 8 genbrugsstationer, er for godt til at smide ud og fortjener et nyt liv. Derfor har Odense Renovation nu lejet sig ind i store, fine lokaler på Højvang i Næsby og arbejder på højtryk for at kunne åbne en ny genbrugsbutik til juni.

 

Mere end en genbrugsbutik

Når Odense Renovation til juni slår dørene op til den nye genbrugsbutik er det ikke blot en traditionel butik. Planen er, at der under samme tag skal være flere aktiviteter, som drejer sig om genbrug og støtter den cirkulære tankegang, hvor ting bruges igen og igen, så man undgår spild. Det skal således også være et inspirationshus for upcycling og kreativt genbrug. Man vil derfor kunne opleve arbejdende stande for byens iværksættere, udstillinger af genbrugskunstnere og andre kreative aktiviteter.

 

Affald reddes ud af containerne på byens genbrugsstationer

Tingene i genbrugsbutikken kommer fra genbrugsstationerne. Her afleverer mange deres genbrugelige effekter – altså de ting, som andre kan få gavn af – i container 27 ”Genbrugelige effekter”. Men der kommer også mange gode ting i de andre containere – ting, som er så gode, at de sagtens kunne sælges i en genbrugsbutik, få nyt liv og være til gavn for andre frem for at blive knust og genanvendt. ”Vi skelner mellem genanvendelse og genbrug. Når noget skifter hænder uden at gennemgå en forarbejdning, er det genbrug, og det er faktisk det allerbedste for miljøet, så det skal vi selvfølgelig være med til at skabe meget mere af”, siger Mette Lorenzen og henviser til, at Odense Renovation nu har besluttet, at alt, som afleveres på genbrugsstationen, som hovedregel må blive solgt i en genbrugsbutik.

 

Afleverer man effekter på genbrugsstationen, som man ikke ønsker, at andre skal bruge, er det muligt at henvende sig til personalet, som vil markere effekterne med spraymaling, så de ikke sælges i en af byens genbrugsbutikker.

 

Container til humanitære organisationer fortsætter

Hidtil har container 27 forsynet de humanitære organisationer med ting, som de kunne sælge i deres genbrugsbutikker. Denne ordning fortsætter - blot med den ændring, at de humanitære organisationer kan hente tingene på lageret i den nye butik frem for i containerne. Resten bliver solgt i den nye genbrugsbutik, hvor byens borgere kan gøre en god genbrugshandel.

 

”Selv når de humanitære organisationer har hentet det, de kan bruge, er der stadig virkelig meget tilbage. Med den nye genbrugsbutik kan endnu flere ting få nye ejere og nyt liv”, siger Mette Lorenzen, genbrugschef hos Odense Renovation.

Indslag i TV2Fyn
Tv2Fyn har lavet et fint indslag om den kommende genbrugsbutik. Få et kig ind i lokalerne til den nye genbrugsbutik her. Se indslag her

 

Lageret i den nye genbrugsbutik tager form med indholdet fra genbrugsstationernes containere.

Lageret i den nye genbrugsbutik tager form med indholdet fra genbrugsstationernes containere.

 

Stole afleveret i container 27 til genbrugelige effekter.

Stole afleveret i container 27 til genbrugelige effekter.