Odense Renovation er nomineret til Verdensmålspris igen

For 3. år i træk er Odense Renovation nomineret til Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris - læs mere nedenfor.

10. maj 2021

10. maj 2021

Endnu en nominering
For tredje år i træk kan Odense Renovation kalde sig verdensmålsnomineret - i år sker nomineringen for etableringen af genbrugsuniverset, zirkel. Brancheforeningens verdensmålspris sætter verdensmål på dagsordenen og skaber synlighed omkring konkrete tiltag og resultater i branchen.

Nyt genbrugsunivers
På Højvang 40 i Næsby finder man zirkel, der med knap 3000 m2 har fyldt lokalerne med genbrugsbutik, fælleslager, sorteringsområder og værksteder for lokale kunstnere og iværksættere. Nu er zirkel altså nomineret til brancheforeningens verdensmålspris for arbejdet med direkte genbrug.
Hjertet i zirkel er nemlig fælleslageret, der bugner med ting, som humanitære organisationer kan hente til deres butikker – Odenses børnehaver, skoler samt lokale iværksættere og kunstnere kan også gøre brug af fælleslageret til genbrugsprojekter. Alt fra fælleslageret er indsamlet fra Odenses 8 genbrugsstationerne via containeren for ”Genbrugelige effekter”. Sidst men ikke mindst rummer zirkel en butik, hvor indretningen bærer præg af hjemlig hygge - og hvor ting fra fælleslageret bliver sammensat på nye og kreative måder til inspiration til de besøgende. I zirkel får tingene en chance til. For hvad der er yt for den ene, kan sagtens være nyt for en anden.

Nominerings-hattrick
Hos Odense Renovation er glæden stor ovenpå den tredje nominering til Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris og genbrugschef, Mette Lorenzen, udtaler ”I zirkel har vi skabt et sted, som sætter verdensmål, cirkulær økonomi og bæredygtighed højt på dagsordenen – og inspirerer til direkte genbrug. At stedet nu er nomineret til en verdensmålspris, er vi enormt stolte af. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde.
Verdensmålsprisen er blevet uddelt to gange tidligere. I 2019 var Odense Renovation nomineret for ombygningen af administrationslokalerne på Snapindvej skabt med upcycling og genbrug – her gik sejren dog til kollegerne hos AVV i Nordjylland. Sidste år kunne champagnepropperne så endelig springe, da vi vandt for arbejdet med det EU-medfinansierede projekt ”Cirkulær i Odense”. Så årets nominering må betegnes som et vaskeægte hattrick, og Odense Renovation håber selvfølgelig at gentage succesen fra sidste år.

Verdensmålspris giver inspiration til andre
I 2019 introducerede brancheforeningen Dansk Affaldsforening en ny Verdensmålspris. Prisen uddeles til et medlem med et initiativ, der har skabt konkrete resultater ved at arbejde med verdensmålene. Initiativet kan samtidig inspirere andre i branchen til at inddrage verdensmålene i både strategi og daglig drift.
I år er de 2 andre nominerede affaldskollegerne fra AffaldPlus, som har lavet en bæredygtighedsrapport med fokus på det bagvedliggende arbejde med FN’s 17 Verdensmål, samt AffaldVarme Århus, som har skabt en storskraldsstation i byrummet, der gør det nemt at komme af med storskrald og samtidig facilitere mere direkte genbrug.
Prisen uddeles på Dansk Affaldsforenings årsmøde den 20. maj 2021.

For mere information kontakt genbrugschef, Mette Lorenzen, på 2462 1801 eller mel@odenserenovation.dk