Odense Renovation vinder verdensmålspris for andet år i træk

Odense Renovation har netop vundet brancheforeningen Dansk Affaldsforenings verdensmålspris for etableringen af genbrugsuniverset, zirkel.

21. maj 2021

Fredag den 21. maj 2021Genbrugsglæde i Odense

For andet år i træk kan champagnepropperne springe ved Odense Renovation, og der skal gøres plads i pokalskabet. Odense Renovation har nemlig modtaget Dansk Affaldsforenings verdensmålspris 2021.
Prisen er givet for etableringen af genbrugsuniverset, zirkel, der sætter genbrug og FN’s 17 verdensmål højt på dagsordenen. Zirkel åbnede i august 2020 og rummer inspirerende genbrugsbutik, fælleslager og sorteringsområder. Derudover samarbejder zirkel med lokale kunstnere og iværksættere.


Medlemmerne bestemmer
Prisen blev overrakt til genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen, ved Dansk Affaldsforenings årsmøde den 20. maj 2021. Hos Odense Renovation er glæden naturligvis stor ovenpå endnu en verdensmålspris.

Vi er enormt stolte af at modtage Dansk Affaldsforenings verdensmålspris. Det er en stor anerkendelse af konceptet i zirkel og dét arbejde, som vores medarbejdere yder dér. Samtidig er det noget særligt, at det er Dansk Affaldsforenings medlemmer, som vælger vinderen. På den måde er det en pris fra vores kollegaer i branchen”, fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen.

Prisen skaber synlighed i branchen
Prisen blev uddelt på branchens årsmøde ”Affald 2021”, hvor medlemmerne var samlet for at diskutere og gennemgå emner som cirkulær økonomi, affaldsadfærd i hverdagen og borgerinddragelse i affaldssektoren. Miljøminister, Lea Wermelin, lagde også vejen forbi årsmødet.

Det er 3. år i træk, at brancheforeningen uddeler en verdensmålspris. Prisen sætter verdensmål på dagsordenen og skaber synlighed omkring konkrete tiltag og resultater i branchen. Prisen kan samtidig være med til at inspirere medlemmerne til flere konkrete projekter med fokus på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

I år blev prisen vundet i et stærkt felt med gode kolleger fra AffaldPlus og AffaldVarme Århus.
Projekterne viser, at der er masser af gode initiativer i gang i den danske affaldsbranche.


Se mere om zirkel via denne video.

For mere information kontakt genbrugschef, Mette Lorenzen, på 2462 1801 eller mel@odenserenovation.dk


Her ses konferencier, Esben Norrbom (t.v.), genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen (i midten) og Dansk Affaldsforenings formand Mads Jakobsen (t.h), ved prisoverrækkelsen. 


Genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen, og verdensmålsprisen.