Thomas Dambo laver kæmpetrold – med hjælp fra zirkel

Den internationalt kendte genbrugskunstner Thomas Dambo har bygget en kæmpe genbrugstrold på et hemmeligt sted mellem Skibhusene og Stige Ø. Kæmpetrolden er lavet med hjælp fra zirkel.

Genbrugstrold i Odense 

Den internationalt kendte genbrugskunstner Thomas Dambo har bygget en kæmpe genbrugstrold i en skov mellem Skibhusene og Stige Ø. Odense-trolden er den syvende af 10 skulpturer i “Trolde-folkefest”-projektet, hvor Thomas Dambo har gemt en række trolde på danske feriedestinationer - Odense Renovation er med på projektet, hvor zirkel har leveret flotte genbrugsmaterialer til kæmpetrolden.


Hvordan gør han?
Thomas Dambo og crewet laver kunst ud af affald eller genbrugsmaterialer. Kunsten handler om at vise det smukke i affald og derved ændre manges blik på affald – fra at være problematisk til at være noget smukt. Kæmpetroldene laves ud kasseret træ – brædder, lister, bjælker og andre materialer, der eller var kasseret. Herefter tilsættes en masse rå mandskabskraft, en kreativ ide og vupti: så er gamle materialer forvandlet til en kæmpe trold, der passer ind i landskabet.


International kendt
Thomas Dambo har lavet skulpturer i Mexico, Kina, Chile og Belgien. Og i år var det blandt andet planen, at han skulle arbejde i forbindelse med OL i Tokyo og på festivalen Burning Man i USA samt på en festival på Hawaii, men grundet Corona blev der sat en stopper for de planer.


10 kæmpetrolde i Danmark
I stedet kastede han sig over projektet med at lave 10 kæmpetrolde i det ganske land, som er gemt på hemmelige steder.
Projektet hedder “Rejsen til den store troldefolkefest” og bliver skabt med hjælp fra frivillige, som vil bygge, finde sponsorer, donere penge og genbrugsmaterialer, skaffe hjem til troldene eller lave mad til de glade byggere.

Zirkel hjælper til
Odense Renovations nye genbrugskoncept, zirkel, har været med til at skabe den nye kæmpetrold i Odense. Thomas Dambo og crewet var forbi zirkel, hvor de gik på opdagelse i lokalerne og havde mulighed for at finde genbrugsmaterialer, som kunne bruges til at bygge kæmpetrolden.


Go troldejagt
Trolden er placeret et hemmeligt sted - dog er det i en skov mellem Skibhusene og Stige Ø. Held og lykke med at finde trolden.