Undervisningstilbud: Leg og lær med skraldemusene

Vi lancerer et nyt undervisningskoncept for børn, for at de kan lære mere om affald og genbrug. Læs mere herunder.

19. oktober 2021

Tirsdag d. 19. oktober.

 

Fem sorteringsglade skraldemus

Odense Renovation har fået fem nye venner, der elsker at sortere affald: Skraldemusene Perle Papir, Pia Pap, Mille Mad, Melvis Metal og Gunnar Glas.

Skraldemusene er et undervisningstilbud for de ældste børnehavebørn og de mindste i indskolingen og skal styrke børnenes kendskab til affaldssortering, genbrug og nationale affaldspiktogrammer.

 

Skraldemusene har deres eget vendespil, opgavehæfte og en skraldeblues. Se mere på her.

 

Vendespil

I vendespillet kan børnene lære musene bedre at kende, så de er klar til at prøve kræfter med opgavehæftet og synge med på skraldebluesen.

 

Opgavehæfte 

Musene har deres eget opgavehæfte, hvor børnene bl.a. skal tegne, farvelægge, affaldssortere og løse forskellige affaldsopgaver. Hæftet indeholder flere af de nationale affaldspiktogrammer, og hjælper derved børnene med at genkende ikonerne for affaldssortering, så de kan genkende dem i hjemmet, i bybilledet og i institutionen. 

 

Skraldeblues

De små skraldemus og de nationale piktogrammer optræder også i en musikvideo, som du kan se her. Skraldebluesen er let at synge med på og har affaldssortering som tema.

 

 

Gennem leg og sjove aktiviteter styrker musenes opgaver børnenes kendskab til affald og bidrager til dialogen om sortering og genbrug i familien, børnehaven og skolen.