Registrering af erhvervsbesøg

Kommer du med erhvervsaffald, skal du betale for et erhvervsbesøg. Men behøver du at henvende dig til genbrugsvejlederen hver gang? Få svar på spørgsmålet herunder.

Automatisk nummerpladegenkendelse

På alle vores genbrugsstationer har vi automatisk nummerpladegenkendelse. Det betyder, at når du kører ind på genbrugsstationen, vil din nummerplade blive aflæst, og der vil automatisk blive hentet oplysninger om bilen samt bruger af bilen fra Skat.

 

Oplysningerne fra Skat er afgørende for, om besøget automatisk bliver registreret som et erhvervsbesøg eller ej. Det er dit ansvar, at oplysningerne i Skat er opdateret. Hvis oplysningerne i Skat er forkerte, og du kører ind på genbrugsstationen, er det din pligt at rette henvendelse til en genbrugsvejleder, så dit besøg kan blive registreret korrekt.

 

Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at bringe erhvervsaffald til genbrugsstationen uden at betale. Der bliver jævnligt taget stikprøver for at fange "gratister."

 

Nedenfor kan du se, hvornår der sker automatisk fakturering, og hvornår du selv skal rette henvendelse til en genbrugsvejleder på genbrugsstationen.

 

Biler med gule plader

Er din bil på gule plader knyttet op til et cvr-nummer hos Skat, vil besøg blive registreret som et erhvervsbesøg, og du vil automatisk modtage en faktura. Du behøver derfor ikke at foretage dig noget, når du besøger genbrugsstationen.

Når bilen er på gule plader, er der afløftet fuld moms, og du eller dine medarbejdere må derfor slet ikke bruge bilen til at køre privat affald. Dog kan du købe et dagsbevis hos Skat, der giver dig lov til at bruge bilen til private formål. Har du købt et dagsbevis og besøger en af vores genbrugsstationer, skal du fremvise dagsbeviset til en genbrugsvejleder, inden du forlader genbrugsstationen. Genbrugsvejlederen vil derefter sørge for at fritage dig for fakturering i den periode, hvor dagsbeviset er gældende. 

 

Biler med papegøjeplader

Er din bil med papegøjeplader knyttet op på et cvr-nummer hos Skat, vil du automatisk få en faktura for dine besøg. Kommer du med privataffald, skal du derfor kontakte en genbrugsvejleder på genbrugsstationen. 

 

Biler med hvide plader

Der sker ingen fakturering.


For at undgå misforståelser anbefaler vi kraftigt, at man kommer med sit eget husholdningsaffald i sin almindelige personbil med hvide plader og med sit erhvervsaffald i sit erhvervskøretøj med gule plader eller papegøjeplader.