Genbrug og genanvendelse af valgplakater

Når valgplakaterne i de kommende dage tages ned fra byens lygtepæle, kan de sendes til genanvendelse på byens genbrugsstationer.

1. november 2022

Midlertidige containere til valgplakater 
Langt de fleste valgplakater er i dag lavet af det, der hedder 'kanalplast'. For at pladerne fra årets valgkamp kan genanvendes, har Odense Renovation opsat midlertidige containere på alle byens genbrugsstationer. På den måde kan plasten fra valgplakaterne sendes til genanvendelse og blive brugt i nye plastprodukter.

 

Snore og plastikstrips brugt til ophængning af valgplakaterne skal frasorteres, inden plakaterne afleveres i containeren. Plastikstrips afleveres separat i containeren til hård plast.

 

Det vil være muligt at aflevere valgplakaterne på byens genbrugsstationer, indtil fristen for nedtagning af valgplakater er overstået. Containerne kan se forskellige ud fra plads til plads, men du kan altid spørge genbrugsvejlederne på den enkelte genbrugsstation, hvis du har brug for hjælp. 

 

Genbrug valgplakaterne til næste valg

De midlertidige containere skal altså hjælpe med oprydningsarbejdet efter valget og forhåbentlig være med til at øge genanvendelsen af materialerne. Det allerbedste er selvfølgelig, hvis pladerne bliver genbrugt i deres nuværende form.

 

Derfor opfordrer Odense Renovation til, at du gemmer og genbruger valgplakaterne, hvis du som kandidat allerede nu ved, at du genopstiller ved ét af de kommende valg. Genanvendelse er nemlig godt, men direkte genbrug er faktisk det bedste, vi kan gøre for at mindske påvirkningen af vores klima og miljø.