Herreløse katte

I Odense Kommune administrerer Odense Renovation A/S indfangelsen af herreløse katte. Katte har svært ved at klare sig uden menneskets hjælp. Derfor er det bedst at indfange de herreløse katte.

Brug for at kontakte kattefangeren?

Har du observeret herreløse katte, kan du ringe til Odense Renovation, kundeservice, på 63 13 82 00. Bor du til leje, skal du dog kontakte grundejer/udlejer og gerne varmemesteren, som skal kontakte os for at lave en aftale med kattefangeren. 

 

Katte kan ikke klare sig selv i naturen i Danmark

Herreløse katte indfanges, fordi de ofte er udmagrede og syge. De er ofte uønskede der, hvor de har slået sig ned, og så tilkaldes kattefangeren. 

Katten er importeret og forekommer ikke naturligt i Danmark. Den kan ikke klare sig selv - der er ikke mad nok i naturen til den, og vintrene er for kolde til, at den kan opholde sig udendørs hele døgnet. Ved at indfange vilde katte undgår man, at de går en pinefuld død i møde på grund af sult og sygdom.

 

Aflivning på grund af uhelbredelige sygdomme

Blandt de herreløse katte er hver femte smittet med uhelbredelige sygdomme. For at minimere udbredelsen af disse dødelige sygdomme aflives de katte, som bærer smitten. Aflivningen fortages af praktiserende dyrlæge eller af personer, som denne har instrueret og fører tilsyn med. 

 

Ny familie - eller baggårdskat

Ikke alle herreløse katte aflives. Hvis det vurderes, at de er sunde og raske og tamme nok til at indgå i en familie, vil man forsøge at skaffe plads på et internat. Det er også en mulighed, at de lukkes ud igen efter et sundhedstjek, vaccinationer og kastrering/sterilisering. Forudsætningen er, at der er én fast fodervært, som sørger for, at kattene får mad hele året rundt.