Til borgere med et synshandicap

Odense Renovation vil gerne hjælpe borgere med et synshandicap, så det bliver lettere at sortere affaldet og kende forskel på beholderne.

Taktil afmærkning af beholdere

Til synshæmmede borgere tilbyder vi taktile skilte eller klistermærker til beholderne. Skiltene har et piktogram samt blokbogstaver og punktskrift (braille), der angiver affaldsfraktionen. Både symboler, bogstaver og punktskrift er hævet, så de kan føles med fingrene. Skiltene er sorte og hvide for den bedst mulige kontrast, så de lettere kan afkodes af personer, der måske kun har en lille synsrest tilbage.   

 

Et sæt klistermærker består af otte forskellige klistermærker, hvor nogle af dem placeres på samme rum eller indkast:

  • "REST" til restaffald
  • "MAD" til madaffald
  • "PAPIR" og "PAP" til papir og småt pap
  • "GLAS" og "METAL" til glas og metal
  • "PLAST" og "KARTONER" til plast og mad- & drikkekartoner. 

 

Har du behov for taktil afmærkning af dine beholdere, kan du gratis bestille et sæt ved at skrive til kundeservice@odenserenovation.dk. Så sørger vi for, at du får den taktile skiltning.

Lav din egen markering

Det er også muligt at lave sin egen afmærkning af beholderne, fx ved at binde et bånd eller andet kendetegn i låget på dine beholdere. Vær dog opmærksom på, at beholderen udskiftes ved rengøring eller reparation, hvorefter du i så fald vil skulle afmærke beholderne på ny. 

 

Oplæsningsvenlig sorteringsbrochure

Du kan også hente en oplæsningsvenlig Word-version af vores sorteringsbrochure her.