Sortering i hjemmet

Det skal være nemt at sortere, og nedenfor kan du finde inspiration til gode sorteringsløsninger i hjemmet. Det er muligt at købe forskellige sorteringsløsninger til hjemmet i diverse byggemarkeder.

Indret hjemmet til sortering
Vi skal alle sortere mere til genanvendelse Odense Kommune. Derfor er det også vigtigt, at hjemmet er indrettet til sortering, så er det nemt at få affaldet til i de rigtige beholdere. 

Sortering af rest- og madaffald i køkkenet
Under køkkenvasken sorteres som regel restaffald. Restaffald er den rest, der tilbage, når alt det genanvendelige og miljøfarlige er sorteret fra. Restaffald er fx pizzabakker og støvsugerposer. 

Madaffald er rester af fx kød, frugt, grøntsager, brød, ris, pasta, mejeriprodukter osv. - uanset om de er rå, tilberedte eller for gamle. Madaffald sorteres i grønne poser, og hver husstand har fået en grøn spand, hvor madaffaldet kan sorteres i.
 
Spanden kan sættes under køkkenvasken og tages, når du laver mad i køkkenet. Det er også muligt at købe affaldsstativer med plads til både restaffald og madaffald, som kan hænge i lågen ved køkkenvasken. Så er det nemt at sortere madaffald og restaffald.

 

 

 

 

Muleposer og opbevaringskasser
Muleposer og plastnet er meget praktiske til sortering af dit affald. Bor du småt kan de hænges på en knagerække bag en dør - og det er nemt at tage poserne med til affaldsbeholderne. Der findes også fine plastkasser, som er velegnede til sortering. Sæt klistermærker på kasserne, så det er nemt at finde den rigtige genbrugskasse.