Sortering i hjemmet

Det skal være nemt at sortere, og nedenfor kan du finde inspiration til gode sorteringsløsninger i hjemmet. Det er muligt at købe forskellige sorteringsløsninger til hjemmet i diverse byggemarkeder.

Indret hjemmet til sortering
Vi skal alle sortere mere til genbrug i Odense Kommune - så vi kan hjælpe miljøet og spare på Jordens ressourcer. Det er vigtigt at hjemmet er indrettet til sortering, så er det nemt at få affaldet til genbrug. 

Sortering af rest- og madaffald i køkkenet
Under køkkenvasken sorteres som regel restaffald. Restaffald er den rest, der tilbage, når alt det genanvendelige og miljøfarlige er sorteret fra. Restaffald er det, som vi ikke kan genbruge fx pizzabakker og støvsugerposer. Hidtil har man afleveret madaffald i restaffaldet, men fremover skal madaffald sorteres fra restaffaldet - energien i madaffaldet kan nemlig udnyttes bedre i et biogasanlæg. Husstande, som bliver en del af den nye affaldsordning, får udleveret 1 madaffaldsspand samt grønne poser til sortering af madaffald. Borgere skal sortere deres madaffald - det kan være fx madrester, æbleskrog, bananskræller, kyllingeben - i de grønne poser.
Stil spanden under vasken og tag den frem, når du laver mad i køkkenet. Det er også muligt at købe affaldsstativer med plads til både restaffald og madaffald, som kan hænge i lågen ved køkkenvasken. Så bliver det nemt at sortere madaffald og restaffald.

 

 

 

 

Muleposer og opbevaringskasser
Muleposer eller plastnet er meget praktiske til sortering af dit affald. Bor du småt kan de hænges på en knagerække bag en dør - og det er nemt at tage poserne med til affaldsbeholderne. Der findes også fine plastkasser, som er velegnede til sortering. Sæt klistermærker på kasserne, så det er nemt at finde den rigtige genbrugskasse.